ClickCease

Ugradnja klimatizacionih uređaja

Ugradnja klimatizacionih uređaja

Ugradnja klimatizacionih uređaja

Kako instalirati split sistemski klima uređaj

Klima uređaj sa split sistemom je odlična opcija za održavanje vašeg doma hladnim i udobnim u letnjim mesecima. Ovaj tip klima uređaja je bez kanala, tako da sve što treba da učinite je da instalirate rashladnu jedinicu iznutra, a kompresor i kondenzatorsku jedinicu napolju, pa onda postavite cevovode i kabl za napajanje između jedinica. Svaka klima jedinica jedinstvena je za svog proizvođača, ali opšti postupak instalacije je isti. U svakom slučaju, preporučeno je angažovati stručnjaka za instalaciju ovih uređaja.

Zašto angažovati Smart Frigo za ugradnju klima uređaja?

Naše dugogodišnje iskustvo i profesionalizam privlače nove klijente koji će uvek biti zadovoljni obavljenim poslom. Specijalizovali smo se za sve vrste split sistema, gde spadaju i inverter klime.

Ugradnja klimatizacionih sistema može predstavljati veliki izazov, zavisno od lokacije gde je ugradnja planirana. To je zadatak koji je uvek najbolje ostaviti profesionalcima sa iskustvom, jer zahteva primenu specijalnog alata i tehničkog znanja. Ako se odlučite za ovakav poduhvat samostalno, možete oštetiti vaš uređaj ili skratiti njegov životni vek pogrešno izvršenom ugradnjom.

Poštovanje pravila pri ugradnji klima uređaja osigurava očuvanje garancije koje proizvođač daje za svoj proizvod, stoga je i angažovanje profesionalnih majstora time dodatno opravdano. Kako su usluge vezane za ugradnju i servisiranje klima uređaja najtraženije leti, kod mnogih instalatera se mogu provući greške usled opterećenosti obimom posla koji moraju da obave. Greške se najčešće povezuju sa loše instaliranim cevovodima ili uklještenjem istih, što dovodi do curenja freona i oštećenja kompresora. Mogu se pojaviti i fabričke greške na koje uređaj mora biti temeljno testiran, kako bi se otklonila mogućnost naknadnog posla usled kvara. Takođe, preporučujemo da poslušate savete instalatera vezane za poziciju sistema. Pogrešan izbor može narušiti funkcionalnost uređaja ili čak dovesti do bezbednosnog rizika. Klima uređaji moraju biti pristupačni kako bi čišćenje i održavanje bilo olakšano. Moraju biti u mogućnosti da funkcionišu u deklarisanim kapacitetima i biti bezbedni za vas i okruženje. Poslednje, ali ne i manje bitno, moraju zadovoljiti i određene estetske standarde. Kako bi se svi ili neki od gore navedenih uslova ispunili, mogu biti potrebni posebni nosači. Oni podižu ukupnu cenu ugradnje klima uređaja, ali će vam uštedeti novac pri kasnijem održavanju. Kvalitetni klima uređaji ugrađeni od strane kvalifikovanih instalatera zahtevaće minimalne troškove održavanja tokom svog životnog veka.

Ukažite vaše poverenje našim instalaterima i uverite se u kvalitet usluga koje pružamo. Ne ostavljamo nered, savesno vršimo instalaciju klimatizacionih sistema i uvek smo dostupni. Pozovite nas i uverite se sami!

Neki od saveta koje vam možemo pružiti su:

  • Crevo za odvod kondenzata uvek treba pozicionirati tako da ne smeta vašim komšijama, kao ni prolaznicima, a rupe u zidu bi trebalo adekvatno zaštititi sa obe strane u cilju onemogućavanja prolaska sitnih insekata i vazduha. Takođe, spoljnu jedinicu bi trebalo zaštititi od direktnog uticaja sunca.
  • Pre montiranja klima uređaja je poželjno da se usaglasite sa ukućanima i komšijama o poziciji na kojoj ćete ugraditi klimu, kako ne bi došlo do problema kasnije. Takođe, preporučujemo da ugradnju klima uređaja organizujete van letnje sezone kada će instalateri biti u mogućnosti da vam posvete više vremena i kvalitetnije obave posao.
  • Pravilan odabir lokacije za ugradnju klime podrazumeva položaj u kome uređaj pokriva veći deo stana, a istovremeno ne duva direktno u vas. Za ugradnju uređaja se preporučuje angažovanje ovlaščenih instalatera.
  • Unutrašnja i spoljna jedinica moraju biti čvrsto postavljeni na zid, a u slučaju slabih zidova morate obratiti dodatnu pažnju. Ukoliko je moguće, preko cevi je poželjno postaviti kanalice ili čak uštemati u zid, kako bi se dobio bolji estetski efekat. Takođe, cevi postaviti pod padom za normalan protok vode.
  • Nakon ugradnje klimu obavezno testirati na hlađenju i grejanju, a kasnije redovno raditi godišnje servise.

Proizvođači sa kojima sarađujemo

divider icon
Galanz
LG
Venting
Volt
Vox
Beko
Samsung
Midea
Tesla
Gorenje
Maxon
Mitsubishi
Hisense
Gree