ClickCease

Popravljanje uređaja za klimatizaciju

Popravljanje uređaja za klimatizaciju

Popravljanje uređaja za klimatizaciju

Kako popraviti centralne klima uređaje?

Centralni klima uređaji imaju dve odvojene komponente: kondenzator i isparivač. Kondenzatorska jedinica obično se nalazi izvan kuće na betonskoj ploči. Zavojnica isparivača je montirana u spoju plenuma ili glavnog kanala iznad peći.

Većina centralnih klima uređaja povezana je sa sistemom za distribuciju prisilnog vazduha u kući. Tako se isti motor, duvaljka i kanali za grejanje koriste za distribuciju hladnog vazduha iz sistema klimatizacije. Kada radi centralni klima uređaj, vruć vazduh unutar kuće dovodi se u peć kroz kanal za povraćaj vazduha. Vrući vazduh se duvaljkom prebacuje preko ohlađenog isparivača zavoja na plenumu i zatim se isporučuje kroz kanale za hlađenje kuće. Kada klima uređaj radi, ali kuća se ne hladi, problem je verovatno u distributivnom sistemu.

Isparivač i kondenzator su zapečaćeni. Stoga bi trebalo zvati osobu stručne službe za skoro svako održavanje osim rutinskog čišćenja. Centralne klima uređaje trebalo bi profesionalno pregledati i prilagoditi pre početka svake sezone hlađenja. Međutim, ne dozvolite da se vaše održavanje završi ovom godišnjom proverom. Iako nema mnogo popravki koje možete sami da izvedete, postoje posebni postupci održavanja koje možete slediti kako bi vaš sistem funkcionisao maksimalno efikasno.

Kako postupiti u slučaju kvara?

Redovnim održavanjem klima uređaja mogu se preduprediti mnogi kvarovi koji mogu uslediti. Ipak, neki kvarovi su neizbežni i uglavnom se dešavaju u toku sezone velikih vrućina, te je neophodnost hitne popravke veća. Naši serviseri će brzo i kvalitetno izvršiti popravke na vašim klimatizacionim uređajima. Posedujemo višegodišnje iskustvo, sve neophodne delove i alat na raspolaganju, kao i znanje da otklonimo sve kvarove bez obzira na ozbiljnost. Pri popravci koristimo originalne delove i daćemo vam savete kako da sprečite isti kvar u budućnosti.

Ukoliko se ispostavi da je kvar u pitanju finansijski neisplativ za popravku, to ćemo vam napomenuti kako biste imali bolji uvid pri daljem odlučivanju.

Neki od najčešćih kvarova sa kojima smo se susretali su: nedostatak freona u sistemu, curenje vode iz unutrašnje jedinice, klima ne greje, slabo hladi ili ne reaguje na daljinske komande, prestanak rada kompresora, prestanak rada ventilatora na jednoj ili obe jedinice, lampica sija, ali klima ne može da se pokrene ili potpun prestanak funkcionisanja bez davanja ikakvih znakova i tako dalje.

Da biste iz prve obavili popravku klima uređaja kako treba, pozovite Smart Frigo

Vaš klima uređaj podnosi normalno habanje svakog leta, što može na kraju uzrokovati kvar. Kada se to dogodi, možete se osloniti na Smart Frigo da vam pomogne. Nudimo kompletan popravak klima uređaja na svim modelima, što nas čini jednim od najopaženijih i najpouzdanijih timova za grejanje i hlađenje u oblasti.

Smart Frigo - stručnjaci za popravku klima uređaja

Naši stručnjaci su se susreli sa svakim klima uređajem. To znanje i iskustvo nam dobro služe svaki put kada nas klijenti angažuju. Vrlo brzo možemo dijagnostikovati bilo koji problem sa klima uređajem - uključujući i mini split sistem i sistem za kontrolu zona. Stižemo na teren i popravke obavljamo brzo i kvalitetno. Odgovorićemo na sva pitanja koja imate za nas da vam bude što ugodnije. Uz našu 24-časovnu hitnu službu, na raspolaganju smo da vam pomognemo u bilo koje doba, bila to dan ili noć.

Ako je popravka klima uređaja preskupa ili nije bezbedna, od nas možete dobiti preporuku i ugraditi novi klima uređaj.

Redovno održavanje klima uređaja je vaš najbolji potez

Ključ za smanjenje potrebe za popravkom klima uređaja je redovno održavanje. Jednostavno čišćenje i provera klima uređaja koristi vašem sistemu hlađenja na nekoliko načina:

  • Ređe prolazi cikluse
  • Radi efikasnije
  • Pomaže u smanjenju računa za električnu energiju
  • Obezbeđuje stalno hlađenje

Dobro održavan klima uređaj takođe može povećati vrednost vašeg doma i očistiti vazduh koji vaša porodica udiše.

Naši serviseri pružiće vam najbolju uslugu

Za Smart Frigo nema prevelikog izazova. Naši ovlašćeni tehničari znaju kako da poprave vaš klima uređaj i uštede vam novac radeći to. Takođe, često nudimo i promocije kako bi troškovi bili pristupačniji. Zato ne čekajte - nazovite nas sada na +381668844488 ili nas kontaktirajte putem interneta.

Proizvođači sa kojima sarađujemo

divider icon
Galanz
LG
Venting
Volt
Vox
Beko
Samsung
Midea
Tesla
Gorenje
Maxon
Mitsubishi
Hisense
Gree