ClickCease

Šta tačno znači servisirati klima uređaj?

Šta tačno znači servisirati klima uređaj?
Nov 5, 2019
Šta tačno znači servisirati klima uređaj?

Redovan servis klime i čišćenje klima uređaja

Kvalitet i čistoća filtera u unutrašnjoj jedinici imaju glavni uticaj na kvalitet vazduha u prostoriji, a to je ipak faktor od najveće važnosti za korisnika.

Učestalost čišćenja filtera zavisi od više faktora. Koja je namena prostorije, koliko pušača boravi u istoj, kao i od kvaliteta samog filtera. Mogu se raditi jednom nedeljno, mesečno, ali i godišnje kada se radi i celokupni servis klime. Veliki broj proizvođača uslovljava garanciju na uređaj godišnjim servisom, a svakako savetuju što češće čišćenje i održavanje. Omogućavanjem nesmetanog protoka vazduha čuvate ispravnost sistema i produžavate vek trajanja klima uređaja.

Zašto je bitno pripremiti uređaj za letnju sezonu?

Split sistem ili standardna kućna klima ne vrši razmenu vazduha sa spoljnom jedinicom, stoga spoljašnji vazduh nema uticaja na unutrašnji. Nakon dužeg perioda neaktivnosti u toku zime u sistemu se nagomilavaju bakterije, gljivice, plesan i ostali mikroorganizmi. Razlog za lošiji kvalitet vazduha je neredovno održavanje i čišćenje filtera, pa nemojte čekati da se pojavi neugodan miris ili oslabljeno hlađenje/grejanje. Posebno osetljive osobe na efekte loše klimatizacije su one sa alergijom ili osetljivim sinusima.

Baš kao i kod automobila, najefikasniji način da vaš klima uređaj održite ispravnim je redovno održavanje. Održavanjem ćete se postarati da svaki deo uređaja funkcioniše baš onako kako je to zamišljeno.

Tagovi:

Proizvođači sa kojima sarađujemo

divider icon
Galanz
LG
Venting
Volt
Vox
Beko
Samsung
Midea
Tesla
Gorenje
Maxon
Mitsubishi
Hisense
Gree