ClickCease

Servisiranje ventilacionih sistema

Servisiranje ventilacionih sistema

Servisiranje ventilacionih sistema

Servisiranje ventilacionih sistema

Servisiranje ventilacionih sistema se preporučuje svake godine, jer se prašina i nečistoće sakupljaju oko motora, vazdušnih ventila, vodova i razmenjivača toplote. Nudimo širok spektar usluga servisiranja ventilacionih sistema, za sve tipove sistema uključujući povraćaj toplote, MIV, PIV i još.

Kao nezavisni, specijalizovani preduzetnici, posedujemo veliko iskustvo u radu i servisiranju velikog broja različitih brendova i modela, pa ćemo uvek moći da vam pomognemo.

Šta se događa unutar ventilacionog sistema za povraćaj toplote dok radi u vašem domu?

Evo primera onoga što se dešava unutar sistema za povraćaj toplote dok se vazduh kreće u kuću i van nje.

Sistem za rekuperaciju toplote, za vađenje i snabdevanje vazduhom, vraća i ponovo koristi toplotu za temperiranje dolaznog vazduha i smanjuje potrebu za grejanjem zimi.

 • Snabdevanje i vađenje filtera za vazduh
Vazduh koji se uvlači spolja, bilo iz urbane ili ruralne lokacije, sadržaće čestice, uključujući polen, prašinu i u oblastima sa visokim zagađenjem - NOx.

Kako se vazduh uvlači u njega prolazi kroz filtere unutar jedinice koji vremenom postaju crni i začepljeni.

 • Unutrašnja ventilaciona jedinica
Velike količine vazduha prolaze kroz jedinicu - ustajali vazduh iznutra i zamenjeni vazduh spolja.

Unutar jedinice se skupljaju prašina i nečistoće tokom kretanja vazduha, posebno u i oko izmenjivača toplote i na noževima ventilatora.

 • Vazdušni ventili u sobi
Ventilacioni sistem neprestano izvlači vazduh iz vlažnih prostorija u objektu. Mast, mirisi i drugi otpadi koji lebde u vazduhu uvlače se u vazdušne ventile koji se vremenom začepljuju.

Šta je uključeno u uslugu povraćaja toplote?

Naš plan zaštite od 5 tačaka za obnavljanje toplote cilja na ključna područja sistema u kojima se sakupljaju prašina i nečistoće i koji mogu početi da utiču na performanse protoka vazduha, a time i na kvalitet vazduha u vašem domu.

 • Zamena filtera
Filteri obrađuju sav vazduh koji ulazi u vaš dom i filtriraju neželjene čestice pre nego što dođu do vašeg doma - usled toga brzo se začepljuju!

 • Čišćenje i sanitizacija vazdušnih ventila
U svakoj sobi vašeg objekta vazdušni ventil izvlači ili dovodi vazduh - i skuplja prašinu i nečistoće za vreme tog procesa.

 • Čišćenje i sanitizacija razmenjivača toplote
Kocka toplote obavlja posao vraćanja toplote i pomaže vam da smanjite račune za grejanje. Prolaskom vazduha kroz prašinu, nečistoće se lako mogu sakupljati unutra.

 • Čišćenje i sanitizacija ventilatora
Vazduh prolazi kroz jedinicu, prljavština se brzo sakuplja oko lopatica ventilatora, što može početi da utiče na performanse.

 • Rebalans, rekomisija i snimanje protoka vazduha
Želimo da ostavimo vaš sistem da radi najbolje što može za vaš dom i porodicu, tako da ćemo testirati sve ventile u sobi i osigurati da se postignu tačne stope izvlačenja i dovoda.

Dakle, šta je ventilacija za povraćaj toplote u suštini? Ovo je naše pojašnjenje u šest koraka.

 1. To je sistem ventilacije cele kuće i ako je ugrađen, to znači da je vaš dom izgrađen da "čuva toplotu". Ovo je sve odlično, ali zgrada i vi morate disati, a sistem ventilacije za povraćaj toplote upravlja vazduhom unutar i van kuće kako bi vam bilo ugodno, a vazduh bio svež i zdrav.
 2. Jedinica za povraćaj toplote obično se nalazi u potkrovlju (u kući) ili u ormaru (u stanu). Sve vreme je uključena, radeći svoj posao neprimetno pri niskom nivou, a to je super efikasno.
 3. Izvlači vlagu i zagađivače iz onog što se naziva "mokrim prostorijama" - kupatila, kuhinje, ostave, toaleti. Taj vazduh izlazi iz svake prostorije preko ventila u plafonu, kroz kanale i odvod toplote pre nego što se izbaci napolje.
 4. Istovremeno sa izvlačenjem, uvlači se vazduh spolja kako bi se obezbedio dovod vazduha u ono što se naziva „nastanjive sobe“ - dnevne sobe, spavaće sobe. Taj vazduh ulazi kroz kanal, prolazi kroz jedinicu za povraćaj toplote i zatim se isporučuje preko ventila u plafonu.
 5. Sav vazduh koji ulazi u kuću filtrira se tako da se ukloni prašina, polen itd. Ovo se vrši preko filtera unutar jedinice.
 6. Evo energetski efikasnog dela. Ne samo da ima efikasne motore, tako da ne košta puno tokom godine, pre nego što se izvučeni vazduh (tačka 3 iznad) iznese napolje, sistem za povraćaj toplote vraća toplotu u vazduh, skladišti ga i zatim dodaje u ulazni vazduh. To znači da se vazduh spolja koji se filtrira, takođe blago zagreje. Ovo pomaže da se smanji račun za grejanje zimi! Leti se automatski isključuje, jer vam tada ne treba topli vazduh.

90% svog vremena provodite u zatvorenom, a svakodnevno udišete 10.000 litara vazduha - kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru je važan!

Koje su prednosti efikasnog sistema ventilacije (npr. obnavljanje toplote)?

 • Dobar kvalitet unutrašnjeg vazduha

Da li ste znali? Izveštaji ukazuju da kvalitet vazduha u zatvorenim prostorima može biti i do 50 puta više zagađen od spoljašnjeg vazduha.

Ventilacioni sistem je presudan u svakom domu, a posebno u novim energetski efikasnim. On izvlači vlagu i uklanja gasove i čestice koje lebde u vazduhu poput grinja i prašine koja se nalazi u proizvodima za čišćenje i ručno pravljenim nameštajem, a sve to doprinosi lošem kvalitetu vazduha u zatvorenom, što je loše za naše zdravlje.

 • Štiti vaš dom

Porodica od 4 osobe može stvoriti čak 12 litara vlage u danu, tako što će sušiti odeću, kuvati, tuširati se, pa čak i samim disanjem!

Vlaga se stvara u velikim količinama unutar vašeg doma. Ovu vlagu je potrebno izvući, u suprotnom, poput plesni i vlage, može doći do oštećenja sa skupocenim posledicama.

 • Ugodno vam je

Da li ste znali? Temperatura i vlaga doprinose našem nivou komfora u domu.

Vlaga u objektu i oko njega stvara veće nivoe vlažnosti, što zauzvrat dovodi do zagušljivosti u zatvorenom okruženju. Ventilacioni sistem izvlači ustajali vlažni vazduh, a unosi svež zamenski vazduh koji doprinosi komforu tokom cele godine.

 • Uštedeće vam novac

Da li ste znali? Ako u vašem domu imate instaliran sistem ventilacije za povraćaj toplote, on pomaže da smanjite račune za grejanje.

Kada sistem izvlači vazduh iz kuće pre nego što se pusti u atmosferu, sva toplota se skuplja i skladišti u razmenjivaču toplote. Kada se unese novi vazduh spolja, ta se toplota podiže kako bi se temperirao vazduh koji se dovodi u dnevne i spavaće sobe. Automatski se isključuje leti kako biste bili svežiji!

Proizvođači sa kojima sarađujemo

divider icon
Galanz
LG
Venting
Volt
Vox
Beko
Samsung
Midea
Tesla
Gorenje
Maxon
Mitsubishi
Hisense
Gree