ClickCease

Premeštanje klima uređaja

Premeštanje klima uređaja

Premeštanje klima uređaja

Šta treba da znate o premeštanju klima uređaja?

Ukoliko razmišljate o pomeranju jedinice klima uređaja, možete reći sebi: „Koliko teško može biti? Samo isključite struju, stavite stezaljku na cev kako gas ne bi iscureo i to je to."

Ukoliko postupite tako možete biti zabrinuti, jer postoji toliko toga što može poći po zlu ukoliko niste kvalifikovani stručnjak za klimatizaciju kuće. Uz uključenu struju i oko 2,75 kilograma rashladnog sredstva koje bi moglo eksplodirati i opeći vas ili čak zaslepeti, preporučujemo da postupite veoma oprezno. Na kraju dana, najbolje rešenje je da pozovete stručne majstore za ovaj posao.

Premeštanje jedinice klima uređaja

Mnogo je razloga zbog kojih biste možda želeli da preselite ili premestite klima uređaj ili čak ponovo postavite otvore za odvod vazdušnih sistema. Bez obzira da li renovirate, menjate nameštaj ili možda čak menjate kuću, vaš klima uređaj je dragocena investicija iz koje želite da izvučete maksimum.

Dakle, pre nego što sami dodirnete žice i cevi, pročitajte naše informacije o premeštanju jedinica klima uređaja.

Nikada ne premeštajte klima uređaj sami

Kada je u pitanju struja i rashladno sredstvo, Smart Frigo savetuje da je definitivno najbezbednije NE dirati svoj klima uređaj. Čak i najmanje pomeranje uređaja može da ga ošteti i poništi vašu garanciju. Da ne spominjemo opasnosti i rizike vezane za rad sa električnom energijom. Pored toga, nećete imati potrebne alate za ponovno punjenje i obnavljanje gasa da biste obavili posao na siguran i blagovremen način. Premeštanje klima uređaja je specijalistički posao koji bi trebalo da obavljaju samo iskusni i kvalifikovani profesionalci. U Smart Frigo, naši tehničari mogu stručno premestiti vaš klima uređaj sa split sistemom ili otvore za klimatizaciju, uključujući sve električne instalacije, tako da ne morate posebno da angažujete električara.

Privremeno premeštanje klima uređaja

Možda ćete morati samo privremeno da premestite svoj klima uređaj kako biste u vaš dom uneli male promene, poput krečenja ili premeštanja nameštaja. Prvo što uradimo pre privremenog pomeranja jedinice klima uređaja je korišćenje kompresora za sigurno unošenje rashladnog sredstva u kompresorsku jedinicu. Nakon što bezbedno isključimo struju, zapečatimo cevi i zatvorimo ih lemljenjem, a zatim produžimo ili skraćujemo bakarnu žicu u skladu sa potrebama. Nakon toga, jedinica se vraća tamo gde je bila ili je postavljamo na neko drugo mesto da biste mogli da izvršite potrebne promene u svom domu. Zatim ponovo povežemo jedinicu, a pomoću merača pritiska istrebimo sve ostatke vlage i vazduha; na taj način osiguravamo da se u sistem vrati samo čisto rashladno sredstvo pre punjenja. Na kraju, ponovo izravnavamo jedinicu, premestimo jastučić, ponovo uključimo napajanje i ponovo pokrenemo sistem, temeljno ga testirajući kako bismo bili sigurni da radi kao i pre premeštanja.

Trajno premeštanje klima uređaja

Za trajno premeštanje klima uređaja sledimo u osnovi iste korake, sa samo jednom značajnom razlikom. Umesto da jednostavno ubacimo rashladno sredstvo nazad u kompresor, kao dugoročno rešenje, pumpamo ga u namenski napravljenu bocu za skladištenje koja je uvek klinički čista. Rashladno sredstvo je veoma skupo, posebno za veće klimatizacione sisteme, tako da je od presudne važnosti da se to izvrši pravilno. Jasno je da je ovaj posao složen i da ga mora obavljati stručnjak, iz bezbednosnih i ekoloških razloga.

Važna napomena

Važno je imati na umu da će vaš uređaj za klimatizaciju biti pokriven samo garancijom dok ostaje na prvobitnoj lokaciji. U većini slučajeva, nakon što ste premestili klimatizacionu jedinicu, garancija će se izgubiti, čak i ako je na ovom zadatku bio angažovan stručnjak.

Bilo da se radi o kratkoročnom ili dugoročnom premeštanju klima uređaja, to je težak i dugotrajan proces. U Smart Frigo garantujemo da ćemo posao obaviti što brže i pouzdano.

Ako imate bilo kakvih pitanja o premeštanju vašeg klima uređaja ili tražite ponudu za električne instalacije, popravke ili generalno održavanje, ne oklevajte da stupite u kontakt sa Smart Frigo danas.

Više godina iskustva pod našim pojasom čine nas ponosnim na pružanje usluga najvišeg kvaliteta. Kontaktirajte nas i pitajte šta vas zanima!

Proizvođači sa kojima sarađujemo

divider icon
Galanz
LG
Venting
Volt
Vox
Beko
Samsung
Midea
Tesla
Gorenje
Maxon
Mitsubishi
Hisense
Gree